Piscina ta – argumente și contraargumente

piscine din beton

Pool Control construiește piscine care fac parte integrantă din habitatul dumneavoastră, fiind plusul care asigură acel acasă. Piscina nu este doar o construcție adițională utilă, este un plus adus confortului și bunăstării dumneavoastră, devenind astfel un proiect ce este tratat cu cea mai mare seriozitate, astfel Pool Control se ocupă în detaliu de construcția piscinei pentru acasă.

Proiectul piscinei dumneavoastră pornește de la ideea necesității: aveți nevoie de o piscină, pasul următor constând în stabilirea strategiei necesare realizării acestui proiect, în așa fel încât să fiți convinși că rezultatul dorit va fi exact așa cum vi-l doriți, că bugetul de realizare și timpul de construcție rămân în parametri stabiliți inițial.

Primul pas în realizarea piscinei Pool Control este să vă definiți cerințele și aspirațiile dumneavoastră, apoi este esențial designul arhitectural al proprietății pe care vreți să construiți, urmând să elaborăm toate datele constructive.

Va fi stabilit un plan de execuție, care odată respectat va reduce problemele care apar pe perioada construcției.

O piscină din beton, trebuie construită respectând normele și metodologiile de execuție și normativele în vigoare. Apoi este important să acordăm atenție apei, apa fiind elementul central și esențial al unei piscine, designul și construcția fiind elemente secundare, odată ce piscina este funcțională.

Câteva din fazele procesului de tratare a apei sunt: aspirarea piscinei, recircularea si filtrarea, tratarea cu substante chimice, completarea apei.

Despre structura piscinelor se pot spune multe lucruri, ne vom opri la a enumera câteva dintre cele mai des întâlnite:

  • structură monolit (turnată la fața locului) din beton armat, placată cu gresie, mozaic sau alte tipuri de placări;
  • structură monolit fabricată din polipropilenă sau fibră de sticlă;
  • structură placată cu liner, din beton sau oțel (cofraje de oțel);
  • structură placată cu folie de plastic, având peretele de susținere din folie de oțel.

Există însă și piscine supraterane a căror avantaje sunt: prețul mai mic, costurile de amplasare și montaj mai reduse, posibilitatea relocării piscinei, timpul de execuție este de 3-4 zile, având însă dezavantajul estetic.

Piscinele îngropate au mai multe avantaje, cel mai important fiind cel estetic, care realizează scopul existenței sau realizării unei piscine: acest tip de piscină este considerat cel mai distractiv și mai util, fiind recomandat pentru înot, jocuri, tratamente, relaxare, etc., pe când piscina supraterană nu are toate aceste argumente. Piscinelor îngropate sau de suprafață li se pot adăuga accesorii care pot crește confortul sau funcționalitatea lor. Accesoriile care pot fi folosite sunt: jeturi de hidromasaj, sisteme de acoperire, minicascade montabile, proiectoare subacvatice cu leduri albe sau colorate, încălzire cu: pompe de căldură, panouri solare sau schimbătoare de căldura, dozatoare automate de substanțe chimice de tratare a apei sau electrolizoare, roboți de piscină automate, sisteme de înot contracurent, trambuline, tobogane, etc.

Unul din dezavantajele piscinelor îngropate este costul de amplasare și de realizare care este mai mare, apoi vorbim despre imposibilitatea de a schimba destinația spațiului pe care s-a construit piscina.

Piscinele îngropate pot fi din beton sau din polipropilenă. Piscinele din polipropilenă sunt mai flexibile ca și dimensiuni și forme, limita fiind doar spațiul de care dispuneți.

Durata de construcție a piscinelor îngropate din beton este de aproximativ 2 luni iar finisajele folosite sunt: liner, placi speciale sau mosaic.

Durata de construcție a piscinelor îngropate din polipropilenă este de aproximativ 2-3 săptămâni, durata acestora depinzând de dimensiunea și forma data de beneficiar.

 

Leave a Comment