Curiozități despre piscine

În articolul de mai jos vă prezentăm câteva curiozități legate de piscine. Lucruri interesante care să vă stârnească interesul.

Știați că:

  • Cea mai mare piscină din lume are 8 hectare. Ea se afla în complexul hotelier San Alfonso del Mar din Chile și este absolut fascinantă. Ar putea cuprinde 11 terenuri de fotbal și a costat 1.5 miliarde de dolari. Se află situată la aproximativ 100km vest de capital Santiago, are 1.013m lungime și o adâncime maximă de 35m. Apa este pompată din Oceanul Pacific, se filtrează și se tratează. Apa de aici este transparentă, de nuanțe turcoaz, ca în mările tropicale, ca urmare a tehnologiei special dezvoltate de compania constructoare, Crystal Lagoons
  • Primele piscine publice din Statele Unite erau acoperite. Pe lângă acest lucru, ele erau construite pentru comunități întregi care locuiau în blocuri fără băi proprii. Abia în jurul anului 1900 a fost construită prima piscină în aer liber, în Philadelphia.
  • Cea mai înaltă piscină se afla la înălțimea de 191 metri – piscina se află pe acoperișul unui zgârie-nori din Singapore – Marina Bay Sands Skypark. Lungimea piscinei e de 146 metri, volumul – 1424 metri cubi de apa. La construcția bazinului acvatic au fost utilizate 200000 tone de oțel inoxidabil iar costul total a fost de 80 milioane de dolari. Apa circulă prin două sisteme speciale, cu ajutorul cărora se creează condiții confortabile pentru scăldat anul întreg: una din ele încălzește apa, iar alta o curata.
  • Într-un bazin olimpic exista suficientă apă pentru 9400 de băi. Mai exact, un bazin olimpic este umplut cu 2 milioane și jumătate de litri de apă.
  • Elefanții adora piscinele. În multe grădini zoologice din Japonia sunt construite piscine imense în care elefanții se pot relaxa si se pot juca in voie.
  • Aproape 4 piscine olimpice ar fi suficiente pentru a pune tot aurul obținut prin minerit în întreaga lume.
  • Pool Control a construit aproximativ 450 piscine pe tot teritoriul României, dar și în străinatate, cum ar fi: Suedia, Austria, Croația, Ungaria.
  • Perioada de construcție este diferită de la piscină la piscină, dar în principiu construcția unei piscine rezidențiale din polipropilenă este de aproximativ 7-10 zile lucrătoare.

 

 

Leave a Comment